Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κλήρωση «λουκούμι» για την Εθνική μας. Στο χέρι της η πρόκριση.

Ούτε παραγγελία να είχε κάνει η εθνική μας τέτοια κλήρωση. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είδε την τύχη να της χαμογελάει στην Μαρίνα ντα Γκλόρια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου διεξήχθη η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, που θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία. Πιο συγκεκριμένα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 7ο όμιλο με αντιπάλους τις Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν, οι οποίες δεν μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα μας, εάν φυσικά παρουσιαστεί σοβαρή στους αγώνες της. Οι αναμετρήσεις στην ευρωπαϊκή ζώνη ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρώπη θα έχει εκπροσώπηση στο Μουντιάλ από 13 ομάδες. Οι εννέα πρώτες των ομίλων θα προκριθούν απευθείας, η χειρότερη δεύτερη θα αποκλειστεί και οι οκτώ, που θα απομείνουν θα διεκδικήσουν σε μπαράζ τις τέσσερις θέσεις.

Πιλάβιος: «Στο γήπεδο κερδίζονται οι προκρίσεις»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος εκπροσώπησε την εθνική μας ομάδα στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά το τέλος της διαδικασίας τόνισε: «Πριν απ’ όλα θέλω να εκφράσω τη χαρά που ένιωσα, εκπροσωπώντας την πιο συνεπή στις επιτυχίες ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Η εθνική μας Ομάδα, βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων της FIFA, συμπεριλήφθηκε στο γκρουπ των ισχυρότερων ευρωπαϊκών, τέθηκε επικεφαλής ομίλου και μας έκανε πάλι υπερήφανους. Κατά τ’ άλλα, δεν επιθυμώ να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, διότι πιστεύω ότι τις προκρίσεις δίνουν οι αγωνιστικές επιδόσεις και όχι οι κληρώσεις. Επιπλέον, αυτό που προέχει για την Εθνική Ομάδα είναι η προοπτική της συμμετοχής στο EURO 2012».

Φύσσας: «Πρώτα το Euro 2012 και μετά το Μουντιάλ»


Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Τάκης Φύσσας, σχολιάζοντας τη κλήρωση της ομάδας μας  στα προκριματικα του ερχόμενου Μουντιάλ είπε:«Βρισκόμαστε περισσότερο από έναν χρόνο μακριά από την έναρξη της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014. Αντιθέτως, είμαστε σχεδόν έναν μήνα πριν από μια σειρά κρίσιμων αγώνων για τo Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012.

Η πρόκριση στο EURO είναι ο άμεσος αγωνιστικός στόχος μας και σ’ αυτόν είναι αφοσιωμένοι ο προπονητής και οι διεθνείς. Εκείνο που θέλω να πω επ’ ευκαιρία της σημερινής κλήρωσης είναι πως αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα και σε όλα τα παιδιά ξεχωριστά, γιατί χάρη στους δικούς τους κόπους εκχωρήθηκε στην Εθνική το δικαίωμα να είναι επικεφαλής ομίλου. Αν αυτό το δικαίωμα θα μετατραπεί και σε πλεονέκτημα, θα αποδειχτεί μέσα στο γήπεδο».

Αναλυτικά η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
1ος όμιλος
Κροατία
Σερβία
Βέλγιο
Σκωτία
FYROM
Ουαλία

2ος όμιλος
Ιταλία
Δανία
Τσεχία
Βουλγαρία
Αρμενία
Μάλτα

3ος όμιλος
Γερμανία
Σουηδία
ΕΪΡΕ
Αυστρία
Φερόε Ν.
Καζακστάν

4ος όμιλος
Ολλανδία
Τουρκία
Ουγγαρία
Ρουμανία
Εσθονία
Ανδόρα

5ος όμιλος
Νορβηγία
Σλοβενία
Ελβετία
Αλβανία
Κύπρος
Ισλανδία

6ος όμιλος
Πορτογαλία
Ρωσία
Ισραήλ
Β. Ιρλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Λουξεμβούργο

7ος όμιλος
ΕΛΛΑΔΑ
Σλοβακία
Βοσνία
Λιθουανία
Λετονία
Λιχτενστάιν

8ος όμιλος
Αγγλία
Μαυροβούνιο
Ουκρανία
Πολωνία
Μολδαβία
Σαν Μαρίνο

9ος όμιλος
Ισπανία
Γαλλία
Λευκορωσία
Γεωργία
Φινλανδία


Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: