Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Κρίσιμο «ραντεβού» σε λίγη ώρα των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Υποδομών


Το μέλλον των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί κρίνεται σήμερα, Παρασκευή, από τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Μεταφορών, Γ.Ραγκούση. Ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί. Θα προηγηθεί συνάντηση του κ.Ραγκούση στις 10.00 με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).Στις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Υποδομών ενδέχεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος, οι οποίες-όπως έχει ανακοινώσει-θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω πορεία του διαλόγου.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί θα προσέλθουν στη συνάντηση με τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ.Λυμπερόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την συνάντηση αυτή, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν από τον υπουργό τρεις άξονες δεσμεύσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Αν δεν γίνει αυτό δεν κάνουμε πίσω» είπε.
Παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη το σωματείο των αυτοκινητιστών πήρε αποστάσεις, από τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον Πειραιά με τη ρίψη λαδιών στους δρόμους, ο κ.Λυμπερόπουλος αφήνει τώρα αιχμές ότι επρόκειτο για προβοκάτσια και συνέστησε προσοχή στους συναδέλφους του.«Αυτό επιδιώκει από την αρχή η κυβέρνηση και με τη στάση του ο κ. Ραγκούσης, για να μας τελειώσει», είπε, προσθέτοντας ότι κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν μπορεί να τα κάνει αυτά.

Τόνισε, τέλος, ότι ο κλάδος δεν είναι υπέρ των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν οι κινητοποιήσεις τους στον τουρισμό, ωστόσο δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών δεν μπορούν να ελεγχθούν, καθώς «ο κλάδος έχει αγανακτήσει».

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: